Reporting live from San Diego
October 28, 2011 by Andreas

Installeret i CVRR på UCSD

I dag var dagen for mit første møde på uni, men inden jeg kunne tage afsted havde jeg et vigtigt gøremål: Hjemme på AAU var der Oktoberfest, en begivenhed der samtidig markerede Lyd&Lys’ 10 års jubilæum. De, der har talt mere end 5 minutter med mig i løbet af de sidste to år vil vide at jeg har tilbragt uforholdsmæssig lang tid med at lave lys på uni i det regi. Og nu kunne jeg ikke komme til jubilæumsfejringen på grund af det her San Diego hejs! De havde endda kage. Derfor var det et must lige at tjekke ind via Skype og hilse på alle de andre, der var samlet i dagens anledning (og måske også lidt for at afvikle Oktoberfesten – en detalje). Det var meget hyggeligt lige at tale med nogen derhjemmefra. Også selvom det gratis fadøl desværre ikke strakte sig til San Diego.

Derefter sprang jeg på en bus – jeg er efterhånden rigtig dygtig til den offentlige transport her i byen – og drog mod UCSD. Turen foregik uden det store drama, andet end da en lille dreng forsøgte at stå af bussen på egen hånd. Hans mor var gået op for at tale med chaufføren, og hvad var så mere nærliggende for sådan en 3-årig purk end at hoppe ned fra sit sæde og løbe målrettet mod udgangen? Heldigvis var en anden passager kvik og greb ham før han slap væk.

På UCSD gik jeg først forbi International Office og tjekkede ind (de skal vide hvor man bor og den slags). Så smuttede jeg op til Price Center, der ligger midt på campus. Der er en bunke restauranter, universitetsboghandelen, en biograf og mange andre ting. Der kunne AAU lære meget. Jeg gik på Subway og fik turens første “footlong tuna on honey-oat.” Det var slet ikke dårligt. Jeg spiste den udenfor i solen akkompagneret af råb fra en demonstration mod forhøjet tuition. Da protestråbene blev for protesterende flygtede jeg ind i boghandelen, der er i to etager, har en computerbutik indbygget og hele førstesalen dedikeret til UCSD-tøj. Der kunne Centerboghandelen på AAU lære meget. Jeg modstod fristelsen til at udvide min gardarobe, og gik tomhændet videre.

Dagens sidste stop var CVRR, Computer Vision and Robotics Research Lab, hvor jeg skal slå mine folder de næste 7 måneder. Jeg havde en aftale med en af de PhD-studerende der, Sayanan, der viste mig rundt. Jeg må sige at VGIS hjemme på AAU halter en smule efter på lab-fronten. Der er fyldt med skærme, kameraer, dimser, computere og meget andet, så det er et dejligt nørdet sted. Dog er det især garagen, der gør at de overhaler VGIS: Der holder tre biler spækket med sensorer, kameraer og grej, som de bruger til deres projekter. To VW Passat station cars og en blot 2½ uge gammel Audi A6. Det er slet ikke så tosset, når man som jeg både kan lide dimser og biler. Ulemperne ved det ellers cool laboratorie er så at der ingen vinduer er, og at alle computerne og serverne larmer, så det lyder lidt som om man sidder i en jetmotor. Støjreducerende høretelefoner bør vist bestilles. Billeder og film af lab følger på et eller andet tidspunkt. Jeg hilste også på professor Trivedi (min vejleder), der virker til at være et utrolig flinkt og hyggeligt menneske. Derefter fik jeg tildelt et skrivebord og ordnet lidt formaliteter.

I morgen står den på flytning, hvilket jo sådan set bare består i at tage min taske på ryggen og finde en bus mod La Jolla. Det med bussen kan vist godt være noget bøvl i weekenden i det nabolag hvor vandrerhjemmet ligger, men det ordner sig nok. Alt i alt har det været en fremragende dag. Det er rart at det er ved at komme lidt styr på det hele, nu hvor jeg både har et sted at bo og en plads på uni. Selvom jeg ikke har gået og været direkte bekymret, så er det ikke noget man kan undgå at gå og tænke over, når de ting ikke er på plads.

  •   •   •   •   •

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *