Reporting live from San Diego
November 25, 2011 by Andreas

PBs, TGIs, La Jolla Shores og Five Guys

Nå, i mit sidste Bo Bedre-indlæg lovede jeg jo en opdatering på hvad jeg har fået tiden til at gå med siden sidst. Nu kom der til at gå næsten en uge mere, men her kommer den. Jeg forudser allerede nu at det her indlæg bliver langt. Bid det over i to, hvis du ikke orker at læse det hele på en gang 🙂

La Jolla Shores - læs mere længere nede i indlægget

I sidste uge blev jeg introduceret til PBs (udtales pee-bees, Pacific Beach) hele to gange. Pacific Beach betegner i dette tilfælde kvarteret bag stranden af samme navn og er et af de to store gå-i-byen steder i San Diego – det andet er Downtown. Det begyndte tirsdag, da Vince (se Hvem er hvem, hvis du er i tvivl) spurgte om jeg ville med ud at have nogle tacos. Det ville jeg gerne. Samtidig lærte jeg at tirsdag i San Diego traditionelt er Taco Tuesday. Hans ven James ankom og vi begav os i Vinces bil mod Downtown, hvor vi skulle møde nogle flere af Vinces venner. Da vi efter lidt bøvl fandt Las Hadas i Gaslamp kvarteret viste det sig at være en bar, hvor de også lavede mad. Fint nok, lige indtil de ikke ville lukke mig ind. I USA er de meget strikse med ID-kontrol, og et dansk kørekort rakte ikke. Da jeg ikke vidste at vi skulle ind et sted der involverede alkohol, så havde jeg ikke mit pas med. Lettere indignerede traskede vi over på Whiskey Girl en blok væk, og der ville de gerne godtage mit kørekort. Der drak James og jeg en øl, og ham og jeg faldt i militærsnak. James læser internationale studier (og vidste i øvrigt både at vi lige har fået ny statsminister og har læst Vi, De Druknede af Carsten Jensen), men når han bliver færdig med sin bachelor til sommer har han meldt sig til marinekorpset, hvor han skal være helikopterpilot. Jeg har jo en hemmelig drøm om at blive helikopterpilot, så der var masser af fælles interesser. Vince var imidlertid af en eller anden grund ikke tilfreds med Whiskey Girl, og foreslog at vi kørte op til PBs. Fint nok. Det gjorde vi, men efter at være blevet afvist af 5 steder deroppe på grund af manglende pas (dog kom vi ind to steder) gad vi ikke rigtig mere. Vince fortsatte vores tour-de-San-Diego ved at køre ned til University Heights, hvor vi lidt over midnat kunne sætte tænderne i hvad der ifølge Vince er San Diegos bedste fish taco. Og god, det var den.

Surfer ved La Jolla Shores.

Torsdag skulle Vince og Jon i byen, igen i PBs, og de spurgte om jeg ville med. Nå ja, jeg arbejder jo på flextid, så jeg sagde ja. Vi tog til PBs og blev lukket ind uden problemer – denne gang havde jeg mit pas med. Vince kendte ca. alle i baren, så han turede rundt og hilste på folk og folk kom over og hilste på ham. Jon og jeg kendte ikke rigtig nogen og var lidt mere tilbageholdende. Vi blev hængende i PBs et par timer, men der skete ikke så meget, så vi endte med at tage hjem igen omkring midnat.

Efter sådan to ganges barhopping i hverdagene skulle weekenden være lidt mere afslappet havde jeg bestemt (selvom jeg nu kun fik to gange to øl), så den gik blot med lidt nørderi og min lille fotoekskursion, som kan ses i mit forrige indlæg.

I mandags var professor Trivedi tilbage efter to uger på konference i Europa og jeg fik et møde med ham. Jeg talte kort med ham mandag morgen, hvor vi aftalte at han lige ville sende to videnskabelige artikler som jeg skule bruge formiddagen på at læse, og så ville han komme forbi mit bord til et længere møde mandag eftermiddag. To papers på en formiddag lød rimeligt og jeg satte tænderne i dem. Der gik en time, så kom der lige en mail fra ham med fire papers mere. Det er fedt at have en entusiastisk vejleder, men hårdt arbejde 🙂 Jeg nåede igennem artiklerne, og det endte alligevel med at Trivedi ikke kom forbi før halv seks. Men så havde vi også et rigtig godt møde og han var godt tilfreds med hvad jeg havde nået på de to uger han var væk. Et blog-indlæg om det kommer også engang, men det fortjener sin egen post.

I denne uge var der Thanksgiving herovre, så mandag holdt vi før-Thanksgiving dinner på den lokale T.G.I. Fridays (noget Jensens Bøfhus-agtigt) med Vince, Chris, nogle af deres venner og jeg. Det var meget hyggeligt. Det var nødt til at være mandag eller tirsdag, for onsdag tog de allesammen hjem til deres familier for at holde Thanksgiving.

I går torsdag var så selve Thanksgiving Day og derfor havde jeg fri fra uni. Jeg var som nævnt alene hjemme, men sov længe, lavede pandekager til frokost og drog derpå til T.G.I. Fridays for at se Thanksgiving football. Jeg ville hellere have fundet en rigtig sportsbar, men en sådan er der ikke her i nabolaget, og T.G.I.s var ikke så ringe. Kampen var desværre ret kedelig, men på trods af det havde jeg en rigtig hyggelig dag.

Hipstercyklen ved Stillehavet - Klik for flere billeder

I dag cyklede jeg en tur til La Jolla Shores, hvor jeg gik en tur på stranden og læste lidt i min nyanskaffede Californien-guidebog. Der var en del surfere i vandet og her skal jeg nok love for at det hjemlige Vesterhav godt kan pakke sine små bølger sammen. Jeg har i hvert fald personligt aldrig set bølger af den kaliber i Danmark – og så har jeg senere i dag læst at La Jolla Shores nok er den strand i San Diego med de blideste bølger 🙂 Jeg fik også taget en bunke billeder og nogen af dem kan I se i galleriet ved at klikke på et af billederne her i indlægget.

På vej hjem kørte jeg forbi Five Guys. Inden jeg tog herover havde jeg hørt om to burgerkæder, som det var et must at besøge: Five Guys og In-N-Out Burger. Det skulle være fastfood af fremragende og frisklavet kvalitet. Og jeg skal love for at det var det. In-N-Out skal være exceptionelt godt, hvis det skal konkurrere med det her. Jeg bestilte en cheseburger, og der er en af de bedste burgere jeg nogensinde har fået (ved siden en fra Big Nick’s Burger Joint i New York). Den var fremragende. Og jeg er ellers ikke så meget for fast food. Det er godt nok lidt dyrt – det vil sige på linie med en McD menu i Danmark – men det var helt sikkert pengene værd. Man bestemmer helt selv hvilket tilbehør man vil have i, salat, tomater og så videre, blandt 10-12 muligheder og pommes fritesne er frisk og håndlavede på stedet. Maden mætter meget – jeg havde ikke fået frokost, og kunne alligevel næsten ikke spise op. Er man to tror jeg faktisk en burger pr. næse og pommes frites til deling ville være tilstrækkeligt. Klar anbefaling herfra.

Og så har de en sodavandautomat med 104 forskellige varianter.

Nu er det ved at være lidt ud på aftenen. Jeg vil se en film og gå til ro. I morgen vil jeg ned til Downtown og se San Diego Air And Space Museum. Hav det godt derhjemme allesammen.

  •   •   •   •   •

2 Responses to “PBs, TGIs, La Jolla Shores og Five Guys”

  1. Christian says:

    Som en erfaren In-N-Out gæst tror jeg ikke du skal sætte barren for højt.
    Niveauet over McD, men heller ikke mere 🙂 Men det er nu er meget sjovt koncept med deres hemmelige menukort, animal style er et klart plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *